به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
پایش غنی سازی آرد در استان آذربایجان غربی
برنامه پایش مستمر غنی سازی آرد با آهن به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات ملی در حوزه در حال اجراست این مطلب را مهندس امرانی عنوان کرد.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
مهندس امرانی کارشناس بخش غلات و فرآورده های آردی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهاشتی درمانی استان آذربایجان غربی در گفتگو با مسئول روابط عمومی این معاونت گفت: غنی سازی آرد با آهن یکی از مداخلات مهم بهداشت عمومی در بسیاری از کشور ها است و اهمیت زیادی برای پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن دارد. این طرح هم اکنون در بیش از 80 کشور دنیا در حال اجرا بوده و سازمان های WHO , FAO آن را یکی از موفق ترین برنامه های پیشگیری از کم خونی معرفی کردهاند.
امرانی در ادامه افزود: در استان آذربایجان غربی، برنامه پایش مستمر غنی سازی آرد با آهن به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات ملی در حوزه سلامت تغذیه ، با هدف کنترل کیفیت آرد و پیشگیری از کم خونی فقر آهن در حال اجراست. بر اساس نتایج حاصل از نمونه برداریهای انجام شده در 6 ماهه اول سال جاری، از 60 نمونه ی دریافتی، 78/33 درصد از نمونههای آرد بررسی شده در محدوده قابل قبول غنیسازی قرار داشتهاند؛ در حالی که 13/33درصد کمتر و 8/34 درصد بالا تر از حد مجاز بودهاند.
اطلاعات حاصل از پایش های دوره ای نشان میدهد که میزان رعایت استانداردهای غنی سازی در اغلب کارخانجات استان در محدوده مطلوب قرار دارد و این امکان را فراهم میکند که در صورت مشاهده مغایرت، اقدامات اصلاحی و آموزشی لازم به واحدهی تولید آرد انجام شود، تا غنیسازی در تمام مراحل زنجیره تولید تا مصرف به شکل صحیح ادمه یابد.
کارشناس بخش غلات و فرآورده های آردی تاکید کرد: پایش مستمر غنیسازی آرد با آهن در استان، یکی از ارکان مهم نظام تضمین کیفیت مواد غذایی محسوب میشود و استمرار آن نقش اساسی در بهبود شاخص های سلامت عمومی، افزایش اعتماد مصرف کنندگان و کاهش هزینههای ناشی از بیماریهای تغذیهای را دارد.
نظر دهید